ZRS Bistra Ptuj s partnerji projekta in Fakulteto za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru, uspešno organizirala 2. čezmejno strokovno konferenco, v okviru projekta »E-SME – e-mobilnost sreča mala in srednje velika podjetja«, ki je potekala v sredo 18. aprila 2018, na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru.

Z dogodkom smo predstavili priložnosti za razvoj malih in srednje velikih podjetij (MSP) na področju električne mobilnosti.

V okviru dogodka je bil organiziran posvet s prispevki priznanih slovenskih in avstrijskih strokovnjakov in strokovno razvojno delavnico – »Inovacijski forum«, kjer smo predstavili e-mobilne poslovne ideje, zbrane v okviru projekta E-SME, ki smo še jih s pomočjo strokovnjakov in udeležencev nadalje razvijali, poglobili in nadgradili. Prav tako so se med udeleženci porajale nove poslovne ideje.

Na dogodku so bile predstavljene in razstavljene storitve/produkti različnih podjetij s področja električne mobilnosti, prav tako je bilo možno videti tudi predelane električne avtomobile, plod slovenskega znanja (EV Punto, EV Corsa).

O 2. čezmejni strokovni konferenci o e-mobilnosti tudi na RTV SLO, TV Maribor v oddaji TELE M, 18.4.2018 (od 4:48): https://www.rtvslo.si/tvmaribor/oddaje/16

Projekt »E-SME – E-Mobility meets SME's / e-mobilnost sreča MSP-je« je sofinanciran s strani Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa sodelovanja Interreg V – Slovenija-Avstrija 2014-2020. Lastna sredstva zagotavlja dežela Štajerska in projektni partnerji.

 

e sme2Untitled 300x92 1SVRK logo msp 1 300x42 1