Ministrstvo za naravne vire in prostor je pripravilo in objavilo »Javni poziv za dodelitev sredstev za izvedbo tehnične posodobitve občinskega prostorskega izvedbenega akta«.

Namen tega javnega poziva je podpreti digitalno preobrazbo prostora na lokalni ravni s sofinanciranjem aktivnosti tehnične posodobitve namenske rabe prostora ter s tem v največji možni meri podpreti občine pri pripravi prostorskih aktov. S tehnično posodobitvijo se zagotavlja ažurnost grafičnega dela prostorskega izvedbenega akta s katastrom nepremičnin (prvi odstavek 141. člena ZUreP-3). Predmet javnega poziva so naložbe za pripravo in sprejem tehnično posodobljenega občinskega prostorskega izvedbenega akta (skladno z drugim odstavkom 141. člena ZUreP-3) za celotno območje občine. Do sofinanciranja so upravičene tiste občine, ki imajo sprejet občinski prostorski načrt (OPN) ali prostorski red občine (PRO).

Odpiranje in razvrščanje vlog bo: 25. 4. 2024, 30. 5. 2024 in 4. 7. 2024.

Skrajni rok za oddajo vloge za izplačilo: 30.1.2026

Povezava na javni poziv:

https://www.gov.si/zbirke/javne-objave/javni-poziv-za-dodelitev-sredstev-za-izvedbo-tehnicne-posodobitve-obcinskega-prostorskega-izvedbenega-akta/?utm_campaign=javni-poziv-za-dodelitev-sredstev-za-izvedbo-tehnicne-posodobitve-obcinskega-prostorskega-izvedbenega-akta&utm_medium=email&utm_source=mail-marketing

 

Foto: pixabay