There is no translation available.

PRESTAVLJEN ROK ZA PRIJAVO: 31. 3. 2020

Javni poziv za vključitev v Pospeševalnik družbenih inovacij SocioLab

Vabimo vse socialne podjetnike, zadružnike in skupine ali posameznike, ki se aktivno ukvarjajo z reševanjem perečih družbenih izzivov, da se vključijo v Pospeševalnik družbenih inovacij SocioLab in z našo podporo uresničujejo svoje družbeno poslanstvo.

V Pospeševalniku SocioLab smo z mentorstvom, svetovanjem in podjetniškimi usposabljanji podprli že 23 socialnih podjetij, socialno-podjetniških iniciativ in zadrug. Če imate družbeno inovativno idejo, ki bi jo radi spremenili v (socialno)podjetniško zgodbo, ali le izpopolnili svojo družbeno-inovativno storitev ali izdelek, potem je ta javni poziv prav za vas.

Javni poziv Pospeševalnik SocioLab

Ponudba Pospeševalnika družbenih inovacij SocioLab
V Pospeševalniku družbenih inovacij SocioLab nudimo brezplačno podporo pri razvoju in uresničevanju podjetnih in inovativnih idej, ki rešujejo družbene probleme/izzive. Na voljo vam je:

  • mentorstvo (vsakemu udeležencu/skupini/socialnemu podjetju/zadrugi se dodeli mentor, ki ga spremlja in usmerja ves čas vključenosti v Pospeševalnik)
  • svetovanje (vključeni imajo dostop do svetovalcev, ki jim pomagajo pri razvoju poslovne ideje, zagonu socialnega podjetja ali zadruge, izboljšanju poslovanja, rasti socialnega podjetja/zadruge, trženju, digitalizaciji ali na drugih za dejavnost pomembnih področjih in sicer v skupni vrednosti do 2.500,00 EUR)
  • usposabljanje (za manjše skupine vključenih organiziramo usposabljanja iz ciljno usmerjenih področij: marketing, prodaja, digitalne kompetence, socialno podjetništvo & zadružništvo, merjenje družbenih učinkov, ipd.)
  • promocija (vključenost v digitalno promocijo, predstavitev na sejmih in drugih dogodkih, ipd.)
  • mreženje in povezovanje (udeležba na konferencah, B2C in B2B srečanjih, ipd.)
  • souporaba prostorov za sestanke, skupnostne aktivnosti, ipd. na 5 stičnih točkah v Podravju: Maribor, Ptuj, Slovenska Bistrica, Cirkulane, Lenart


Vključeni se lahko vsako leto potegujejo za naziv “Naj socialno podjetje ali zadruga Podravja” in prejmejo praktične nagrade.

Pogoji za sodelovanje
Prijavijo in vključijo se lahko:

  • obstoječi socialni podjetniki in zadružniki, ki že uresničujejo svoje družbeno poslanstvo z inovativnimi storitvami in produkti ter pri tem potrebujete podjetniško podporo,
  • neprofitne in nevladne organizacije ter skupine posameznikov, ki razvijajo inovativno idejo, kako rešiti družbene probleme/izzive in potrebujete podporo pri njeni uresničitvi,
  • posamezniki /skupine, ki razvijajo inovativno idejo kako rešiti družbene probleme/izzive in potrebujete podporo pri njeni uresničitvi in /ali zagonu socialnega podjetja ali zadruge.


Prijavna dokumentacija ter način prijave
Zainteresirani kandidati izpolnijo vlogo za vključitev v Pospeševalnik, na podlagi katere bodo povabljeni na predstavitev ideje ali socialnega podjetja in vključeni v Pospeševalnik družbenih inovacij. Prijavljeni kandidati se bodo lahko pred predstavitvijo ideje udeležili tudi praktičnega usposabljanja, kjer jim bo zagotovljena pomoč pri pripravi kreativne predstavitve ideje. Usposabljanje bo potekalo v prostorih Fundacije PRIZMA na Tkalskem prehodu 4, 2000 Maribor, takoj, ko bo to mogoče.

Podrobnejše pravice in odgovornosti vključenih bodo opredeljene v pisnem Dogovoru o vključitvi.

Z novimi vključitvami pričenjamo jeseni 2020 zato pohitite in nam vašo prijavo posredujte do 30. marca 2020, na . Prijavni obrazec najdete na spletni strani www.sociolab.si ali na tej povezavi.


Dodatne informacije

Stične točke SocioLab:

Javni poziv Pospeševalnik SocioLab 2

Veselimo se, da bomo skupaj ustvarjali podjetja, ki
spreminjajo družbo in okolje v katerem živimo, ter jih pripravili na samostojno delovanje na trgu!

 

 

 

 

 

Javni poziv Pospeševalnik SocioLab logo1

 Javni poziv Pospeševalnik SocioLab logo2