There is no translation available.

Na dirki »e-via 2017« se je predstavila široka paleta na trgu prisotnih električnih vozil, s 36 električnimi vozili in ekipami voznikov, med njimi tudi udeleženec iz Slovenije, ki je imel doma predelano rabljeno električno vozilo.

Na dirko so se udeleženci podali 30. junija 2017, ob 8. Uri, na planini Teichalm v naravnem parku Almenland v vzhodni Štajerski, po vmesni postaji v naravnem parku Almenland v Gasnu so udeleženci pot nadaljevali proti Fehringu, preko državne meje do naslednjega postanka v Sloveniji, v Kidričevem (Restavracija PAN), kjer je udeležence že čakal okrepčilni prigrizek. Zadnji dve etapi prvega dne sta vodili najprej do Ptuja (Mestni trg), kjer so se udeleženci preizkusili v posebnem preverjanju - spretnostni nalogi: »Napad na rimski imperij« in nato do končnega cilja prvega dne in prenočitve v Murski Soboti.

Dirka se je nadaljevala naslednji dan, 1. julija 2017, iz Murske Sobote proti Fürstenfeldu in nato v naravni park Pöllauer Tal v občini Pöllau. Po kratkem izletu skozi  Pöllauberg se je »e-via 2017« opoldne ustavila v Hartbergu, kjer so morali udeleženci najprej v nakupovalnem parku HATRIC opraviti posebno preverjanje, nato pa se v središču Impulszentrum Vorau zadnjič pred končnim ciljem napolniti z električno energijo.

 

Ob zaključku dvodnevne dirke in po prevoženih več kot 460 kilometrih, so udeleženci ob 18. uri prispeli v Bad Blumau, kjer je sledila sklepna prireditev in praznovanje pionirjev električne mobilnosti.

 

Dirka, katere namen je bil predvsem informiranje, osveščanje in promocija električne mobilnosti, je potekala v treh kategorijah:

  1. kategorija: za vsako etapo je bil predviden čas vožnje, ki je upošteval varno in varčno vožnjo do cilja,
  2. kategorija: posebno preverjanje – spretnostne naloge sestavljene iz zanimivih in zabavnih preizkušenj, med drugim petja v nemškem jeziku, peke lokalne specialitete, spretnostne vožnje z električnim kolesom in bojevanje z rimljani,
  3. kategorija: spremljanje v normirani porabi energije.

 

E-via – dirka z električnimi vozili 2017 je bila organizirana v sklopu projekta »E-SME – E-Mobility meets SME's (E-mobilnost sreča MSP), delno financiranega iz programa Interreg V-A-Slovenija-Avstrija 2014-2020.

 

Nekaj utrinkov iz dirke si lahko ogledate na: http://www.e-via.info/index.php?id=210.

 

Avtor fotografij: Črtomir Goznik

 interreg si at sl de rgb 1 E SME Logo