Spoštovani,


živimo v času hitrih sprememb in tranzicij. Svetovno prebivalstvo raste hitreje kot kdajkoli prej, neenakost narašča, podnebne spremembe pa se stopnjujejo. Vse več podjetij želi prispevati k reševanju teh izzivov, vendar imajo pogosto težave pri iskanju pravega pristopa. Po drugi strani pa socialna podjetja in drugi subjekti socialne ekonomije iščejo inovativne poslovne poti za reševanje družbenih izzivov. Zdi se, da je rešitev kot na dlani – z medsebojnim povezovanjem in učenjem bi lahko dosegli sinergijo med njimi ter generirali večje pozitivne družbene učinke in bolj trajnostno prihodnost.
Da bi raziskali potencial tovrstnega povezovanja vas vabimo na prvega v seriji dogodkov medsebojnega učenja in povezovanja, “Zavezništva za spremembe”, katerega namen je predstaviti potencial sektorja socialne ekonomije ter možnosti za partnerstva in poslovne odnose med socialnimi in klasičnimi podjetji. Poseben poudarek dogodka bo na interaktivni delavnici, na kateri bomo razvili sodelovanja socialnih in klasičnih podjetij za trajnostno prihodnost. Kot primer dobre prakse sodelovanja med socialnimi in klasičnimi podjetji, pa se nam bosta v ta namen kot govorca pridružila dva odlična tuja gosta.

----------------------------------------------------------------------------
Vabljeni k prijavi: https://forms.gle/FsCEST18JMVtEQWX7

----------------------------------------------------------------------------

Program dogodka:

dopoldanski del: ZAVEZNIŠTVA ZA SPREMEMBE (organizator Prizma)

9:15 - 9:30 Registracija in jutranja kava

9:30 - 9:45 Predstavitev projekta BUY SOCIAL B2B

9:45 - 10:15 Gospodarstvo, ki deluje za ljudi: Pravičen, trajnosten in odporen poslovni model

10:15 - 10:45 Odkrivanje potenciala socialne ekonomije (SE v EU in Sloveniji)

10:45 - 11:30 Priložnosti, koristi in izzivi sodelovanja med socialnimi in klasičnimi podjetji za doseganje trajnostnih ciljev

11:30 - 12:00 Od teorije k praksi (praktični primeri sodelovanja, koristi in izzivi, razprava)

12:00 - 12:30 Odmor za mreženje s kosilom

popoldanski del: SODELOVANJE ZA POZITIVNE UČINKE (organizator KNOF)

12:30 - 12:45 Uvod

12:45 - 13:00 Oblikovanje produktov s sodelovanju s socialnimi podjetji

13:00 - 13:15 Primer dobre prakse socialnega podjetja na področju tekstila

13:15 - 13:30 Odmor za kavo

13:30 - 15:00 Interaktivna delavnica za oblikovanje partnerstev (na vodeni interaktivni delavnici bomo analizirali izzive klasičnih in socialnih podjetij, priložnosti skupnega razvoja in sodelovanja, skupne interese, ter začrtali nadaljnje korake)

15:00 Zaključek

 

Vabljeni.