Električni avtomobili so prihodnost

untitled2

 

 

 

S projektom E-SME, v katerem sodeluje ZRS Bistra Ptuj, bomo julija 2017 pripeljali rally električnih avtomobilov na Ptuj.

Cilj projekta E-SME je izboljšanje čezmejne konkurenčnosti in inovativnosti malih in srednjih podjetij na področju e-mobilnosti preko prenosa znanja, razvoja storitev, izgradnje omrežja in demonstracije.

pexels-photo-38155

 

AKTIVNOSTI >>>

Študijska tura 18. 10. in 19. 10. 2016

Med 18. in 20. 10. 2016 se je v Münchnu odvijal sejem eCarTEC, namenjen predstavitvi izdelkov in tehnologij s področja vozil na električni pogon, energije in infrastrukture, tehnologij za shranjevanje energije, tehnologij za pogonska sredstva in motorje, inženiringa in poddobaviteljev. V okviru študijske ture projekta E-SME si ga je ogledalo tudi 40 posameznikov iz Slovenije in Avstrije. Zraven inovativnih idej in pregleda novosti na tem področju, so udeleženci lahko navezali nove stike.

 

NAPOVEDUJEMO >>>

Strokovna konferenca v aprilu 2017

V prvi polovici aprila 2017 se bo v avstrijskem Gradcu odvijala strokovna konferenca na temo »Mala in srednja podjetja ter E-mobilnost«. Strokovnjaki, predstavniki malih, srednjih in velikih podjetij, lokalnih skupnosti in zainteresirana javnost se bodo srečali in izmenjali svoje poglede na naslednje teme: infrastruktura, financiranje, start up možnosti, e-mobilnost v manjših mestih, možnosti za mala in srednja podjetja ter možnosti za pridobitev sredstev v Avstriji in Sloveniji. Več informacij in vabilo sledita, lahko pa nas v primeru vprašanj kontaktirate na bistra@bistra.si.

 

Čezmejni E-VIA rally 30. 6. in 1. 7. 2017

V okviru projekta E-SME bosta izvedena dva čezmejna rallya električnih vozil. Prvi bo 30. 6. in 1. 7. 2017. Udeleženci (približno 30 ekip) se bodo na približno 400 km dolgi poti ustavili v več krajih v Avstriji in Sloveniji in prikazali zmogljivosti različnih električnih vozil. Udeleženci se bodo pomerili v različnih tekmovanjih, kot je na primer energetsko učinkovita vožnja, varčna vožnja … ali v različnih izzivih, kjer pa bodo v ospredju spretnost in zabava. Vse zainteresirane ekipe vabimo, da se nam pridružijo. Več informacij sledi.

untitled

Projekt E-SME Electric Mobility meets SME / E-Mobilität begegnet KMU’s / e-mobilnost sreča MSP je sofinanciran s strani Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj, programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija–Avstrija 2014-2020.